Kies jouw ideale volgende vakantiebestemming

ideale vakantiebestemming

De reiskriebels beginnen weer op te spelen. Je wilt op reis! Maar hoe bepaal je nu jouw volgende vakantiebestemming? Hoe kies je jouw ideale land in een oerwoud aan keuzemogelijkheden? Zucht… Er zijn ook teveel mooie plekken op deze aardkloot. Aan de hand van een paar criteria helpen we jou verder.

Klimaat

Hou je van zonnig weer op vakantie of ben je juist dolgelukkig bij regen en wind? Kijk dan goed naar de gemiddelde temperaturen en neerslag in de gebieden die je interesse hebben in de periode dat jij daar naar toe wilt gaan. Je zult niet de eerste zijn die zich laat verassen door het orkaanseizoen, regenseizoen of late sneeuwval. Een goede bron voor deze informatie vind je op www.klimaatinfo.nl.

Eenmaal op de hoogte kan je zonder probleem die wandeltrip naar Schotland, fietsreis door Laos of de rondreis Amerika gerust plannen.

Reistijd vs vakantie duur

Of je nu met de auto of vliegtuig reist, er is altijd een grens qua reistijd. Voor iedereen is deze anders. Voor een 6-weekse reis naar Nieuw-Zeeland heb je natuurlijk wel 2 reisdagen en een hersteldag bij aankomst over (en hetzelfde op de terugweg). Heb je echter maar 2 weken vakantie, dan is 4 tot 5 dagen reistijd een beetje zonde. De tijd die je vrij hebt bepaalt dus mede waar je wel en niet naar toe kunt (of moet) gaan.

Onveilige landen

Dagelijks hoor je landen in het NOS journaal voorbij komen waar je beter niet op vakantie naar toe kunt gaan. Landen waar er oorlog heerst spreken wellicht voor zich om niet naar toe te gaan. Daarnaast zijn er tal van andere landen die een negatief reisadvies hebben. Voorkom vervelende verrassingen op reis. Check daarom voor vertrek alle risico’s en andere belangrijke informatie in het reisadvies van het land dat jij op de bucketlist wilt zetten.

Wat zoek je in een vakantie?

Wil jij het liefst de hele dag bergen om je heen zien of juist wildspotten? Of wil je iedere dag nieuwe indrukken opdoen of super actief bezig zijn? Laat je niet alleen leiden door mooie plaatjes, maar zoek ook uit wat er per bestemming te doen is.

Om je een beetje op weg te helpen kun je bij ons zoeken op vakantiethema in combinatie met bestemming. Van wandelvakanties tot fietsvakanties en van natuurreizen tot roadtrips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
Your Cart is empty