Reisverzekering

reisverzekering

Wie wil nu niet onbezorgd op vakantie. Een reisverzekering is dan een absolute must. Zonder stress lekker genieten van die welverdiende vakantie. En mocht er onverhoopt toch iets gebeuren, dan is het goed om te weten dat de afhandeling zonder zorgen tegemoet kan worden gezien. Administratieve rompslomp is het laatste dat je wilt in een toch al minder prettige situatie indien er iets is gebeurd. In die gevallen is het goed terug te kunnen vallen op de reisverzekering.

Toch staat lang niet iedereen stil bij het afsluiten van een reisverzekering. Daarnaast denkt menigeen dat hij/zij gewoon verzekerd is terwijl dat met bepaalde actieve vakanties niet het geval is omdat bepaalde risicovolle activiteiten niet gedekt zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan snowboarden, klimmen of duiken. Veel verzekeraars eisen hiervoor een aanvullende reisverzekering. Vaak kan je je hiervoor gedurende de periode van vakantie tijdelijk extra voor verzekeren voor niet al te veel geld.

Korte of doorlopende reisverzekering

Reis je vaker per jaar dan kan het al snel de moeite waard zijn om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. In verhouding goedkoper dan een kortlopende reisverzekering maar bovenal geen stof om over na te denken in de voorbereiding. Wel is goed om even te controleren of de dekking van polis afgestemd is op het type reis die je gaat ondernemen.

Reisverzekering afsluiten

Veel reisbureaus bieden consumenten de mogelijkheid om additoneel een reisverzekering af te sluiten naast de geboekte vakantie. Dit is natuurlijk een geweldige service van het reisbureau. Echter de premie die je voor dergelijke verzekeringen betaalt ligt over het algemeen hoger dan de premie die je betaald voor een soortgelijke reisverzekering bij jouw eigen verzekeraar.

En wil je de aller laagste premie betalen. Kijk dan eens op www.independer.nl en vergelijk reisverzekeringen bij verschillende verzekeraars. Let hierbij wel op dat je goed naar de polisvoorwaarden kijkt. De goedkoopste verzekering is namelijk niet altijd de meest complete verzekering. Kies een verzekering die het risico dekt die reëel is voor de vakantie die jij haat doen.

Auto, goederen, geld en meer

Bij het afsluiten van een verzekering, dus ook een reisverzekering, is het goed om je een beetje te verdiepen in de polisvoorwaarden. Met andere woorden, controleer wat de reisverzekering wel en niet dekt. Denk hierbij niet alleen aan de zonnebril of fototoestel die mogelijk schade kan oplopen, maar sta ook stil bij pech onder weg en eventuele repatriëring van de auto, ingelaste hotelovernachtingen, diefstal van geld, etc.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dus naast het regelen van een goede reisverzekering is het ook raadzaam om tijdig te starten met het nadenken over zaken zoals reisdocumenten, vaccinaties, etc. Om je een beetje op weg te helpen hebben we een handige generieke vakantie checklist voor je samengesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
Your Cart is empty