Ken Jij De Regels Voor Handbagage?

handbagage

Vakantie geboekt! Op naar het vliegveld.Weet jij eigenlijk wat je wel en niet mag meenemen in de handbagage? En hoe het zit met vloeistoffen, elektronica, medicijnen en babyvoeding? En hoe groot mag de handbagage zijn? Check hieronder de bagageregels en wat er wel en niet mee mag in het vliegtuig. Zo ga je goed voorbereid op reis.

Hoe groot en zwaar je handbagage mag zijn

De ITAA heeft met de meeste luchtvaartmaatschappijen een richtlijn opgesteld voor afmeting en gewicht van de hangbagage. Vastgesteld is dat een afmeting van 55x35x20 centimeter (hxbxd) de ideale afmetingen zijn voor handbagage. Het maximale gewicht is vastgesteld op 10 kg. Ondanks deze richtlijn zijn er toch nog verschillen per luchtvaartmaatschappij. Handbagage wordt in de opslagcompartimenten boven de vliegtuigstoelen geplaatst. Aangezien deze opslagruimten een beperkte capaciteit hebben is de hoeveelheid handbagage hierop afgestemd. Houd je aan de ITAA richtlijnen. Dan is er voor iedereen voldoende ruimte om de handbagage veilig op te bergen. Op de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij vind je informatie over de maximale afmetingen en het gewicht van de handbagage. Ook voor tarieven voor (extra) ruimbagage, kun je bij je luchtvaartmaatschappij terecht.

Wat mag mee in je handbagage?

In principe mag alles mee in de handbagage. Uitzonderingen hierop zijn items die op de lijst van gevaarlijke voorwerpen staat. Je mag ook een kleine schaar, nagelvijl of pincet meenemen, als het scherpe gedeelte niet langer dan 6 cm is.

En hoe zit het met vloeistoffen?

In de handbagage mag je maximaal 1 liter aan vloeistoffen meenemen in verpakkingen van elk 100 milliliter. Kleinere of halfvolle verpakkingen mogen uiteraard ook. Stop die vloeistoffen, gels, crèmes, zalfjes, pasta’s en spuitbussen in een hersluitbare doorzichtige flesjes.

Mogen medicijnen en babyvoeding mee?

Medicijnen en dieetvoeding mogen zeker mee in je handbagage. De verpakking mag groter zijn dan 100ml, als je met een doktersverklaring kunt aantonen dat je deze echt nodig hebt. Als je reist met een baby (tot 1,5 jaar) mag de babyvoeding ook mee in je handbagage.

Eten en alcohol

Ook eten en alcohol mogen mee in de hangbagage echter ook hier gelden weer regels voor. Alcohol valt gewoon onder de algemene vloeistofregels (zie hierboven). Voor eten zijn er specifieke regels van toepassing. Deze kunnen mede afhankelijk zijn van het land van bestemmingen. Laat je vooraf goed informeren. Een mooi vertrekpunt hiervoor is de website van Schiphol.

En verder… naast de handbagage check is het verstandig om ook stil te staan bij zaken zoals geldige reisdocumenten, eventuele vaccinaties, reisverzekering, etc. Om je een beetje op weg te helpen hebben we een standaard vakantie checklist voor je opgesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
Your Cart is empty