Wandelvakanties

FIETSEN IN NEDERLAND – KLIK UW FAVORIETE FIETSBESTEMMING AAN OP DE KAART

Nederland telt twaalf provincies: Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Utrecht, Flevoland, Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Limburg. Elke provincie heeft mooie fietsroutes langs bezienswaardigheden en door natuurgebieden.

Klik op de kaart voor uw favoriete fietsprovincie of waddeneiland.

Tip: enkele populaire fietsroutes per provincie:

De Waddeneilanden (Noord-Holland, Friesland, Groningen)

Ontdek de wondere wereld van het wad. Hoor fietsend door het duingebied de zeemeeuwen en ruik de zilte lucht van het eiland. Het Wad aan de ene kant, zandstranden van de Noordzee aan de andere.

Fietserspad / Pieterpad (van Groningen tot Limburg)

Het Pieterpad fietsen? Voor iedereen die liever fietst, is het Fietserspad een mooie oplossing om ditzelfde wandeltraject (in delen) te kunnen fietsen van de Groningse Wadden bij Pieterburen tot aan Maastricht. Het Fietserspad volgt zo getrouw mogelijk de route van het Pieterpad. Geniet van al het moois wat Nederland u te bieden heeft.

Pieterburen (Groningen)

Pieterburen, bij velen bekend van de zeehondencrèche, wadlopen en het Pieterpad maar u kunt er zoveel meer. Hier komt u voor de rust, de ruimte en de frisse lucht maar ook om verscholen borgen, oude wierdendorpen en ontelbare fraaie Groninger kerkjes te ontdekken. Vogelrijk Lauwersmeer met ook veel ruimte voor watersport en kleine strandjes ligt om de hoek.

Elfstedentocht fietsen (Friesland)

De roemruchte Elfstedentocht is één van de bekendste Friese evenementen. Van de tocht der tochten op de schaats kunnen we helaas niet al te vaak genieten. Dit is wel mogelijk op de fiets waarbij een rit van ca. 300 km u in meerdere dagen langs de elf Friese Steden voert. De Friese steden zijn stuk voor stuk de moeite van een bezoek waard en hebben allen een kleurrijke en gevarieerde geschiedenis.

Giethoorn (Drenthe)

Giethoorn, het Venetië van het Noorden. Ontdek drie Nationale Parken midden in de prachtige natuur, Leuke musea onderweg. Giethoorn is een must om ooit in je leven te bezoeken. Je hoeft voor deze ervaring niet eens verder te reizen dan ons eigen kikkerlandje! Huur een fluisterbootje en vaar onder de houten bruggetjes door en langs pittoreske huisjes en neem de uitzichten van deze bijzondere reis op je in.

Sallandse Heuvelrug (Overijssel)

Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug is één van de grootste aaneengesloten heidegebieden van Europa. Kortom een uitstekende omgeving voor een heerlijke fietsvakantie in eigen land. De fietsroutes slingeren links en rechts om de vele heuvels die het gebied kent. Dit is een ideale omgeving voor wie van rust en een landelijke omgeving houdt. Als de heide bloeit is het dubbel genieten van deze toch al unieke fietsvakantie.

Rondje IJsselmeer (Noord-Holland, Flevoland)

Één van Hollands mooiste! Het IJsselmeer is veruit de mooiste ex-zee die bestaat met een wonderbaarlijke historie, dorpjes aan de borders met overal echt Hollandse gezelligheid. Een fietsvakantie met historische stadjes als Enkhuizen, Hoorn, Volendam en Stavoren. Helaas is de Afsluitdijk gesloten voor fietsers, u kunt hiervoor de pendelbus of boot nemen.

Scheveningen (Zuid-Holland)

Maak heerlijke fietstochten in Scheveningen en geniet van de zilte zeelucht. In de zomermaanden is het heerlijk ontspannen op het strand of genieten van een hapje en drankje in één van de gezellige strandtentjes. Het Binnenhof, Paleis Noordeinde, het Omniversum, Madurodam en het Vredespaleis zijn bekende trekpleisters.

Veluwe (Gelderland)

De provincie Gelderland met het natuurpark De Hoge Veluwe is een toeristische klassieker! Dat zal ook zeker heel lang zo blijven, omdat je hier kunt genieten van rust en heerlijk kan fietsen in het grootste natuurgebied van noordwest Europa. Gelderland is een plaats waar edelherten, reeën en everzwijnen leven in een unieke en ongeschonden biotoop van bossen, heidevelden en zandverstuivingen.

Hollandse Waterlinie (Utrecht)

Een fietsvakantie met forten, loopgraven, vestingsteden, rivieren en prachtige natuur. Fietsen door hét hart van de Nieuwe Hollandse Waterlinie dat genomineerd is als UNESCO Werelderfgoed. Mooie historische stadjes zoals Culemborg, Leerdam, Gorinchem en Vianen liggen op de route en u zult zeker genieten op een gezellig terrasje. Een uitstapje naar Slot Loevestein is ook zeker een aanrader.

Deltawerken (Zeeland)

Trappisteroute (Brabant)

Fietsvakantie in Nederland en België langs de Mooiste & Lekkerste Trappistenkloosters met leuke steden als Antwerpen, Breda, Tilburg & Turnhout. Over het ‘Bels Lijntje’, het oude spoorlijntje Tilburg en mooie Kempense natuur.

Vijflandentocht (Limburg)

Vijflanden fietstocht door Nederland, België, Frankrijk, Luxemburg en Duitsland met steden als Maastricht, Luik, Namen, Givet, Charleville Mézières, Bouillon, Bastenaken, Sankt-Vith, Monschau en de Vennbahn.

Fietsvakantie Zeeland Fietsvakantie Noord-Brabant Fietsvakantie Limburg Fietsvakantie Zuid-Holland Fietsvakantie Utrecht Fietsvakantie Gelderland Fietsvakantie Overijssel Fietsvakantie Flevoland Fietsvakantie Friesland Fietsvakantie Groningen Fietsvakantie Drenthe Fietsvakantie Noord-Holland Fietsvakantie Texel Fietsvakantie Vlieland Fietsvakantie Terschelling Fietsvakantie Ameland Fietsvakantie Schiermonnikoog