Vaccinaties

vaccinatie

Heb je de droombestemming gevonden en devakantie geboekt maar twijfel je of je voldoende beschermd bent? En of de meereizende kinderen ook beschermd moeten worden? Dan is het goed om dit tijdig te controleren. Zeker voor het reizen buiten Europa en Noord-Amerika is het goed om te checken welke risico’s er met betrekking tot reisziekten zijn en welke vaccinaties hiervoor nodig zijn.

Vaccinatiecheck

Er zijn tal van websites en apps waar je kunt controleren wat de risicolanden zijn en welke vaccinaties je per land kunt/moet nemen. Wij adviseren je goed te laten informeren op de onafhankelijke website van de GGD.

Hoe lang beschermen vaccins?

De beschermingsduur van een vaccin hangt onder andere af van het type vaccin en of je (al eerder) ingeënt bent voor de betreffende infectieziekte. Dit is namelijk niet voor elk vaccin hetzelfde. Heb je reeds een vaccinatie gekregen dan heb je hierbij een vaccinatieboekje ontvangen. Hierin staat tot en met wanneer het desbetreffende vaccin je beschermt tegen het betreffende gezondheidsrisico’s. Ben je het vaccinatieboekje kwijt of weet je het niet meer zeker, maak dan een afspraak bij je huisarts, GGD of een ander vaccinatiecentrum.

Ben je nog nooit gevaccineerd voor je vakantie, plan dan altijd een afspraak bij je huisarts, GGD of ander vaccinatiecentrum om er zeker van te zijn dat je voldoende beschermd bent op vakantie. Ben je van plan om in de toekomst nog vaker naar het buitenland te reizen? Bespreek dit tijdens de afspraak. Je toekomstige reisplannen kunnen van invloed zijn op het vaccinatie advies dat je krijgt.

Verzekering

Ben je aanvullend verzekerd? Dan is de kans groot dat de kosten van de vaccinaties en inentingen vergoed worden door je zorgverzekeraar. Check dit even aan de hand van de polisvoorwaarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
Your Cart is empty